HTML

Az Utca Embere

Feltételezések, megválaszolatlan, esetleg már megválaszolt kérdések. Ahány ember annyi nézőpont, annyi féle válasz. A média által agyunkba ütletett gondolatok, és kik döntenek a dolgok helyességéről? A vastag pénztárcájú vagyonemberek. De biztos hogy ők tudják miről beszélnek, vagy csak a könyvekben olvasták... Én nem vetem meg az alkoholt, cigarettázok, hitet téríteni nem fogok. De pár dolog kapcsán elmondom a véleményemet. Ha tetszik ha nem!

Elérhetőség

E-mail: tbtune@indamail.hu

Társblogok

Friss topikok

Címkék

áldozat (1) alkohol (1) alkoholista (2) asztali (1) beszámoló (1) black (2) bor (2) börtön (2) budapest (5) bűnözés (2) bűnöző (1) cigány (3) cigánybűnözés (1) cigányság (1) csöves (2) drog (2) drug (1) dubstep (1) ég (1) élve (1) elzárás (2) etnikai (1) fák (2) fotó (1) főváros (1) fröccs (1) gold (1) hajléktalan (2) halálos (1) halva (1) igen is van (1) ipomoea (1) jamaican (1) kábítószer (1) kábszer (1) kannásbor (1) kép (1) kisebbség (1) köd (1) ködös (1) konfliktus (1) könyv (1) kopasz (2) krokodil (1) kukázás (1) leális (1) legal (1) legendák (1) magix (1) magyar (8) magyarország (6) maker (1) marihuana (1) mefedron (1) metilon (1) módosítás (1) music (1) naplemente (1) nézőpont (2) osbourne (1) ősz (2) ozzy (1) paranoid (1) pénzbírság (1) pia (1) por (1) részeg (1) rock (2) roma (1) sabbath (1) smoke (1) sötét (1) szálló (1) táj (1) tavasz (1) természet (1) törvény (2) vagy (1) xxx (1) zene (1) zenész (2) Címkefelhő

Itt jártak

El az útból hontalan!

2011.11.22. 22:12 :: UtcaEmbere

Manapság igen csak felkapott téma lett a hajléktalanok eltakarításának témája. A sok burzsuj számára irritáló lehet egy pár nyomorult látványa, kik mellett el kell haladniuk az utcán, a metróban. Piszkos, igénytelen állatok. Gondolják sokan.

Valóban igen csak kétoldalú a dolog. Sokan mondják is, miért nem megy el dolgozni. Bizony ennek is van valóság alapja bőven. Azonban ha tiszta fejjel átgondoljuk, hazánk kiváló rendszerének köszönhetően manapság nem is olyan nehéz utcára kerülni. Onnan felemelkedni pedig szinte egyenlő a lehetetlennel. Folyamatos leépítések a gyárakban, sőt minden munkahelyen. Közelebb állunk a hontalansághoz, mint ahogyan azt gondolnánk. Kötélen táncolunk tűsarkú cipőben, ha szabad így kifejeznem magam.

Névtelen-1.jpg

A hajléktalanok száma pedig folyamatosan csak nőttön nő. Akkor hol is akarják őket elhelyezni? Éjszakai melegedőkben és hajléktalan szállókon? Kérem... Ha még nyitnának vagy 30-at csak a fővárosban, akkor sem férnének ott el, arról nem is beszélve hogy féltik megmaradt vagyontárgyaikat, és inkább alszanak az utcán. Az alapelv természetesen jól hangzik. Valamilyen szinten otthont, az otthontalanoknak. De Magyarországot ismerve ez nem úgy fog működni, ahogyan az jó lenne. Nem azért akarják őket eltüntetni az utcárkól, hogy jobb életkörülményeket biztosítsanak nekik, hanem hogy ne szúrja a szemüket azoknak, akiknek jutott a mézes bödönből. Sanyarú sors vár a hajléktalanokra, és az adófizetők pénze sem arra fog elmenni amire kellene, nem mintha eddig úgy lett volna. Ki is fejtem:

150 000 ft-os bírság, vagy elzárás vár azokra az emberekre, akiket másodjára kapnak azon, hogy életvitel szerűen az utcán élnek. Két okból rossz ez így. Mégpedig: a hajléktalanok még ennél is jobban kiközösített remeték lesznek és inkább alszanak egy híd alatt, mint egy buszmegállóban, vagy aluljáróban. Több fagyhalál. Pedig nem ezt akarták megállítani eredetileg? (Vagy csak mondják...) Valamint, hogyan szabnak ki bírságot, egy anyagilag teljesen semmis személyre? Sehogy. Elzárás. A fogházban, illetve börtönben elzárt rabok ellátását pedig kifizeti? Mi! És ez nem kevés pénz. Egy rabra az állam napi 8-10 ezer forintot költ. Az a pénz talán mehetne jobb helyre is én úgy gondolom.

Én nem akarom megváltani a világot, egyszerűen csak ez az én véleményem. Szerintem nagyon rossz terv a mostani. Ötletem sincs hogy, mit kellene tenni, de hát nem azért ül benn a sok okos a parlamentben hogy kitalálják? Átgondolták ezt egyáltalán? Vagy már megint milyen önös érdek vezetheti őket? ...

 

Szólj hozzá!

Címkék: budapest magyar magyarország bűnözés börtön bor hajléktalan törvény elzárás csöves főváros módosítás nézőpont pénzbírság szálló kukázás

A bejegyzés trackback címe:

https://utcaembere.blog.hu/api/trackback/id/tr243404602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása