HTML

Az Utca Embere

Feltételezések, megválaszolatlan, esetleg már megválaszolt kérdések. Ahány ember annyi nézőpont, annyi féle válasz. A média által agyunkba ütletett gondolatok, és kik döntenek a dolgok helyességéről? A vastag pénztárcájú vagyonemberek. De biztos hogy ők tudják miről beszélnek, vagy csak a könyvekben olvasták... Én nem vetem meg az alkoholt, cigarettázok, hitet téríteni nem fogok. De pár dolog kapcsán elmondom a véleményemet. Ha tetszik ha nem!

Elérhetőség

E-mail: tbtune@indamail.hu

Társblogok

Friss topikok

Címkék

áldozat (1) alkohol (1) alkoholista (2) asztali (1) beszámoló (1) black (2) bor (2) börtön (2) budapest (5) bűnözés (2) bűnöző (1) cigány (3) cigánybűnözés (1) cigányság (1) csöves (2) drog (2) drug (1) dubstep (1) ég (1) élve (1) elzárás (2) etnikai (1) fák (2) fotó (1) főváros (1) fröccs (1) gold (1) hajléktalan (2) halálos (1) halva (1) igen is van (1) ipomoea (1) jamaican (1) kábítószer (1) kábszer (1) kannásbor (1) kép (1) kisebbség (1) köd (1) ködös (1) konfliktus (1) könyv (1) kopasz (2) krokodil (1) kukázás (1) leális (1) legal (1) legendák (1) magix (1) magyar (8) magyarország (6) maker (1) marihuana (1) mefedron (1) metilon (1) módosítás (1) music (1) naplemente (1) nézőpont (2) osbourne (1) ősz (2) ozzy (1) paranoid (1) pénzbírság (1) pia (1) por (1) részeg (1) rock (2) roma (1) sabbath (1) smoke (1) sötét (1) szálló (1) táj (1) tavasz (1) természet (1) törvény (2) vagy (1) xxx (1) zene (1) zenész (2) Címkefelhő

Itt jártak

Metropol, egy gondolat

2011.11.21. 16:39 :: UtcaEmbere

Még az elején szögezzül ke: távol áljon tőlem a rasszizmus. Mégis a Metropol mai számában a gyermekek jogairól szóló cikk egyik részletén megakadt a szemem.

,,Mely gyermekjogokon esik a legtöbbször csorba?
– Egy tavalyi UNICEF-jelentés 24 OECD-tagállamot vizsgált abból a szempontból, hogy mekkora a különbség az átlagos és a legrosszabb helyzetű gyerekek között. Mi a lakás- és otthoni tanulási körülmények, valamint az egészségi állapot tekintetében a rangsor végén, a 21–24. helyeken végeztünk. Gyermekszegénység terén a jelentés a középmezőnybe sorolta Magyarországot, ám meg kell jegyezni, hogy az elemzés válság előtti adatokat használt.

Miért épp ezeken a területeken állunk rosszul?
– Két évvel ezelőtti adatok szerint a gyerekek 15%-a él olyan családban, ahol senkinek nincs munkája. Nem csoda, hogy a gyerekek egyes csoportjai óriási hátrányba kerülnek."

Namost, véleményem szerint igen csak lekezelő, és a magyarságra nézve elég szégyenletes, hogy az Eu.-s listán azért szerepelünk rosszul, mert a cigányság lehúzza az arányokat. Nem gonoszság, amiről beszélek! Ez a tény. Így van, ha tetszik, ha nem. Meg lehet nézni milyen véleménnyel vannak magyarországról más országok. Ha eljönnek mit látnak?... És ha mi látogatunk el külföldre, kit küldünk nagykövetként? Győzikét, azt hát. Ő a magyar! Jellemzi országunk színvonalát, az itt élők értelmi szintjét. De hát az ilyen tv-showt kap, egy tanult fiatal kezdő orvos meg 120 000 ft fizetést.

Tehát összegezzük a dolgokat: magyarországon, mint már szerintem a történelemből is tudhatjuk, sok nagy elme volt, és van is. Elnyomva persze. És természetesen egyre több hülye. Tanulni értelmetlen, mert egy budapesti utcaseprő is többet fog keresni, mint ha te egyetemi végzettséggel helyezkedsz el. Ebből pedig az következik, hogy hülyének lenni kifizetődőbb. Velük reklámozza magát az ország, belőlük csinál pénzt, ami mind megy a süllyesztőbe. Itt tartunk jelenleg. Mi lesz még ezután?

 

Szólj hozzá!

Címkék: budapest magyar magyarország bűnözés cigány nézőpont cigányság

A bejegyzés trackback címe:

https://utcaembere.blog.hu/api/trackback/id/tr563401356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása